Vähemalt viis naist tahab Süüria ISIS-e laagrist naasta Soome

Teadaolevalt tahab vähemalt viis naist naasta Soome Süürias asuvast ISIS-e al-Holi laagrist. Kokku on laagris saadud infot kuue naise kohta, aga üks tahab jääda ootama Islami Kalifaadi taastamist.

Viis naist tahab naasta, üks naine andis teada, et tahab vabalt islami usu järgi elada ning ei taha tulla tagasi Soome vanglasse, vahendab Yle.

Üks naine märgib, et al-Holi laagris on samasugune olukord nagu oli Islamiriigis. Naisele teeb muret ainult see, et laagris ei järgita šariaadi seaduseid, aga muidu käib elu islami usu järgi. Soomes pole naise väitel võimalik islami usu järgi elada. Ja kuivõrd on soov elada islamiriigis, siis Soomest on sinna tagasi raske pääseda. Tema sõnul on ainult aja küsimus, mil Islamiriik uuesti taastatakse.

Kõigil Soomest läinud naistel on laagris lapsed. Soomlanna „Minna”, kes varem naasta ei soovinud, tahab nüüd oma lastega Soome tagasi tulla. Ka teised tagasi tulla soovivad naised kinnitavad, et see on olnud nende pikaajaline soov.

Laagris olevad naised on kurtnud, et neil on seal külm. Inimesed on laagris olnud alates märtsikuust. Al-Holi laager asub Süüria kirdeosas ja seal hoitakse ISIS-e territooriumil elanud naisi ja lapsi. Teadaolevalt on laagris kokku 11 soome naist. Neil on ligi 30 last.

Ainakin viisi al-Holin leirillä olevaa naista haluaisi palata Suomeen, kertovat Ylen tavoittamat omaiset ja leirillä olevat naiset

Yle on saanut tietoja kuudesta leirillä olevasta naisesta. Yksi heistä ei halua palata, vaan jää leirille odottamaan Isisin kalifaatin uutta tuloa. Ainakin viisi al-Holin leirillä Syyriassa olevaa naista haluaisi palata Suomeen lapsineen. Yle on saanut tietoja kuudesta leirillä olevasta naisesta. Kahdelta naiselta Yle sai viestin, loput tiedoista ovat peräisin heidän omaistensa kanssa Suomessa tehdyistä haastatteluista.

Kommentaarid
(Külastatud 245 korda, 1 külastust täna)