Vaata, mis juutuuberid koduhoovis korraldasid (NB! Ära tee seda kodus!)

USA juutuuberid Nick Uhas ja David Dobrik tahtsid jäljendada NASA inseneri Mark Roberi varasemat nn elevandi hambapasta eksperimenti, aga seda suuremas koguses.

Nad valasid kokku vesinikülihapendi, seebi ja toiduvärvi ning kokku sai sellest suurim elevandi hambapasta plahvatus, mis kunagi on korraldatud.

Uhas kirjeldab samas eksperimenti, mille käigus valgus üle 200 kuupeetri vahtu laiali maja hoovi tema Kalifornia kodus. Rektsioon tekib siis, kui vesinik-ülihapend lagundada kaaliumjodiidiga, vahendab Nerdist.

Reaktsiooni tulemusel eraldub hapnik, mis seguneb seebiveega ja tekitab vahu. See meenutab vahuplahvatust. Eksperimendis kasutati 35-protsendilist vesinikülihapendi lahust. Tekkinud vaht on keskkonnale täiesti ohutu ja see ei kahjusta pindu, kuhu see satub.

Kommentaarid
(Külastatud 285 korda, 1 külastust täna)