Uus Facebooki leke – üle 260 miljoni kasutaja andmed olid saadaval

Facebooki on tabanud uus suur leke, kus üle 260 miljoni kasutaja andmed olid vabalt saadaval. Näha olid kasutajanimed, telefoninumbrid ja nimed.

Tegemist oli andmepangaga, kuhu pääses ligi ilma salasõna ja registreerumiseta. Andmed olid saadaval ligi kaks nädalat. Selle aja jooksul sai andmeid alla laadida ja neid on juba jagatud häkkerite foorumites, vahendab Comparitech.

Lekkinud andmete hulgas on selliseid, millele on võimalik teha näiteks petukõnesid. Lekkisid kasutajanimed, telefoninumbrid ja nimed.

Facebook teatas, et uurib asja, aga andmed lekkisid ilmselt juba enne seda, kui Facebook turvaaugu kinni pani. Alates 2018. aastast pole enam võimalik Facebooki kasutajate telefoninumbritele ligi pääseda. Facebookil on üle maailma ligi 2 miljardit kasutajat.

Report: 267 Million Phone Numbers & Facebook User IDs Exposed Online

A database containing more than 267 million Facebook user IDs, phone numbers, and names was left exposed on the web for anyone to access without a password or any other authentication. Comparitech partnered with security researcher Bob Diachenko to uncover the Elasticsearch cluster. Diachenko believes the trove of data is most likely the result of …

Kommentaarid
(Külastatud 274 korda, 1 külastust täna)