Uuring: Soomes on väikse palga puhul maksud väiksed, suure palga puhul aga palju kõrgemad kui mujal Euroopas

Soomes on väikse palgaga inimeste maksud väiksemad kui mitmetes teistes Euroopa riikides, aga kõrge palgaga inimesi maksustatakse rohkem kui mujal Euroopas.

Soome maksumaksjate liidu poolt tehtud uuring näitab, et madala palga puhul ehk kuni 28 600 euro suuruse aastapalga juures on Soome maksukoormus veel Euroopa keskmine. Keskmist palka ehk kuni 44 000 eurot aastas teenivate inimeste maksud on aga Soomes 2,5 protsendipunkti võrra kõrgemad kui Euroopas keskmiselt, vahendab Yle.

Mida kõrgem palk, seda kõrgemad on Soomes maksud. 67 700 euro suuruse aastapalga juures on Soome maksukoormus 4 protsendipunkti kõrgem ja 143 000 euro suuruse aastapalga juures ligi 7 protsendipunkti võrra kõrgem kui Euroopas keskmiselt.

Teised riigid nagu Belgia, Saksa, Itaalia ja Taani maksustavad keskmise palgaga lastetuid palgasaajaid oluliselt enam kui Soome. Uuringus oli võrreldud Soomet 14 Euroopa riigiga, mille hulgas olid Belgia, Suurbritannia, Hispaania, Holland, Iirimaa, Itaalia, Austria, Norra, Prantsusmaa, Rootsi, Saksamaa, Šveits, Taani ja Eesti.

Veronmaksajien vertailu: Palkansaajan verotus kiristyy Suomessa jyrkästi, kun tulot nousevat

Vertailumaista Belgia, Saksa, Italia ja Tanska verottavat pieni- ja keskipalkkaisia perheettömiä palkansaajia selvästi ankarammin kuin Suomi. Palkkaverotus kiristyy Suomessa verrattain nopeasti, kun palkansaajan tulot nousevat, ilmenee Veronmaksajain Keskusliiton tekemästä vertailusta. Vertailussa tarkastellaan muun muassa perheettömän palkansaajan verotusta neljällä eri palkkatasolla. Suomessa palkansaajan veroprosentti on selvityksen matalimmalla palkkatasolla eli 28 600 euron vuosipalkalla vielä eurooppalaisten vertailumaiden keskitasoa.

Kommentaarid
(Külastatud 268 korda, 1 külastust täna)