Uuel aastal kaovad poodidest rohelised pakid ehk mentoolsuitsud

Soomes keelatakase mentooliga suitsude müük 2020. aasta maikuus. See tuleneb Euroopa Liidu 2014. aasta tubakatoodete direktiivist, mis keelab maitsestatud tubakatoodete müügi. Sellised on ka mentoolsuitsud.

Otsus jõustub lõplikult 20. mail 2020. aastal. Direktiivis keelatakse muu hulgas ained, mis „lisavad head maitset ja loovad mulje, et tubakatoodetel on tervistav toime”. Direktiivi järgi meelitavad maitsega suitsud eriti noori ja sellega soodustavad suitsetamisega alustamist, vahendab MTV.

Maitsestatud tubakatooted keelati Soomes juba 2016. aastal, aga mentooliga suitsud said lisaaja kuni järgmise aastani. See tuleb asjaolust, et nende müük terves Euroopa Liidus on vähemalt 3 protsenti kogumüügist.

Soomes tarvitatakse mentoolsuitse teistest Euroopa maadest rohkem. Selle osakaal oli 2014. aastal lausa 25 protsenti müügist.

Kommentaarid
(Külastatud 4,478 korda, 1 külastust täna)