Üllatus: Vene president kasutab Windowsi vananenud versiooni

Kremli ametlikel fotodel istub president Vladimir Putin arvuti ees, kus on tuvastatud Windowsi vanenenud versioon XP. Sellele op-süsteemile ei väljastata uuendusi juba alates 2014. aastast.

Kuivõrd sellele tarkvarale enam uuendusi ei väljastata, on selle kasutamine ohtlik. Vana tarkvara kasutamse põhjus võib olla selles, et Putin on kehtestanud välismaisele tarkvarale sanktsioonid ja uuendused pole võimalikud, vahendab Open Media.

Windows XP, mis tuli välja 2001. aastal on Venemaal tunnistatud kasutuskõlbulikuks. Hilisem op-süsteem Windows 10 on Venemaal lubatud ainult arvutites, mis ei sisalda riigisaladusi. See ei sobiks aga Putinile, kes kasutab oma töös riigisaladusi.

Piltide põhjal kasutab Putin op-süsteemi Windows XP nii oma töökohal Kremlis kui ka Novo-Ogarjovo residentsis Moskva ligidal. Venemaal tahetakse üldse Windowsist loobuda ja luua oma op-süsteem. Mõned riigiasutused juba kasutavad Vene enda Astra Linuxi tarkvara.

67-aastane Vene president on ise tuntud kui tehnofoob ja tal pole teadaolevalt isegi nutitelefoni. 2017. aastal rääkis ta kooliõpilastele, et kasutab internetti väga harva ja naljatas, et ta „pole Instagramis”. Putini peaministril Dmitri Medvedjevil samas on iPhone ja Instagrami leht.

Путин до сих пор пользуется давно устаревшей Windows XP. Отечественную ОС для её замены Кремль не закупает

Президент Владимир Путин на своих рабочих компьютерах до сих пор использует устаревшую операционную систему Windows XP, поддержку которой её разработчик, корпорация Microsoft, прекратила почти шесть лет назад. “Открытые медиа” заметили это на фотографиях из официальной фотохроники кремлёвской пресс-службы, опубликованных осенью 2019 года. Windows XP установлена на компьютере в кремлёвском кабинете и в его официальной жилой резиденции “Ново-Огарёво”.

Kommentaarid
(Külastatud 207 korda, 1 külastust täna)