Üle tuhande vähekindlustatud inimese tuli Soomes jõululõunat sööma, president oli ka kohal

Üle tuhande vähekindlustatud inimese tuli täna Helsingis Hurstide heategevuslikule jõululõunale. Helsingi messikeskuses toimunud lõunasöögi algataja oli Veikko Hursti, seda tegevust jätkas poeg Heikki ja nüüd tegeleb pojatütar Sini Hursti.

Ettevõtmist käis kohapeal tunnustamas president Sauli Niinistö. Ta ütles, et aasta oli Hurstide perele raske, sest haiguse tõttu lahkus Heikki abikaasa Eija Hursti, vahendab Ilta-Sanomat.

Lavale astunud president sai kohale tulnud inimestelt vägeva aplausi osaliseks. Ta ütles, et Hurstide algatatud üritus on üks toredamaid asju, mis kunagi on Soomes välja mõeldud. Ta pani tähele, et kohale tulnud inimesed olid väga õnnelikud.

Jõululõuna pakkumisel vähekindlustatutele osales ligi 200 vabatahtlikku abilist. Kohal oli sööjaid 1300-1400 ringis. Abilised rääkisid, et andmise rõõm on kõige suurem rõõm.

Peo seltskond on aastate jooksul muutunud. Kui varem, oli palju alkoholi järgi lõhnavaid inimesi, siis enam neid pole. Samas ukselt kedagi tagasi ei saadeta. Kohale oli tulnud üksikuid inimesi ja paare. Kõik pole tingimata vähekindlustatud, osa on end üksikuna tundvad, kes tahavad seltskonda nautida. Kuivõrd jõulud on perepüha, siis on üksinda elavatel raske.

Samas on raske inimeste puhul põhjusi välja tuua, sest vaesus välja ei paista. Sini Hursti ütles, et inimeste olukord on viimastel aastatel halvenenud. Paljud pensionärid, õpilased ja pered ei tule enam toime. Seda on näha toiduabi järjekordades.

Yli tuhat vähävaraista tuli Hurstin jouluaterialle – paikalla ollut presidentti Niinistö ylisti tapahtumaa: “Hienoimpia perinteitä, mitä Suomessa vallitsee”

Presidentti Niinistö sai aterialla olevilta raikuvat aplodit. Millainen joulu on se, jossa unohdamme murheet ja jätämme jonkun ulkopuolelle, sivuutamme oikean elämän? Hurstin sukuun kuuluvan Ruth Palolan mielestä ei minkäänlainen. – Minulle joulu ei ole juurikaan mitään, jos se antaa tekosyyn, helpon luvan rajata jokin ulkopuolelle, Palola lausui puheessaan perinteisessä Hurstin joulujuhlassa.

Kommentaarid
(Külastatud 198 korda, 1 külastust täna)