Thunberg: Me paneme maailma liidrid seina äärde

Rootsi 16-aastane kliimasõdalane Greta Thunberg ütles, et maailma liidrid pannakse seina äärde, kui nad ei tegele piisavalt agaralt kliima soojenemise probleemiga. Thunbergi kõnet saatsid rahvahulkade tormilised kiiduavaldused.

Thunberg ütles eile Torinos toimunud kliimameeleavaldusel, et 2020. aasta peab olema tegutsemise aasta, kui planeeti tahetakse päästa. Ta saabus Torinosse Madriidist, kus toimus ÜRO kliimakonverents, vahendab Daily Mail.

Thunberg ütles, et kardab, et Madriidi konverents ei suutnud kliimaprobleemi lahendada. Ta lisas, et maailma juhid hiilivad kohustustest kõrvale. Seetõttu peab sekkuma rahvas ja juhte selleks sundima. „Me paneme nad seina äärde ja sunnime neid tegutsema,” ütles Thunberg.

Thunberg ütles, et vanemad inimesed lükkavad kliima probleemid nooremate kaela, justkui oleks noored selles süüdi. Thunbergi sõnul käituvad vanemad inimesed nii, nagu tulevikku ei oleks olemas, aga tulevik on olemas. Thunberg ütles, et noored peavad ärkama ja endale tuleviku välja võitlema.

Greta Thunberg says ‘we will put world leaders against the wall’

The activist accused world leaders of ‘running away from their responsibilities’ The 16-year-old declared 2020 should be a ‘year of action’ to save planet She was talking at ‘Fridays for Future’ demonstration this afternoon Greta Thunberg told cheering protesters today ‘we will make sure we put world leaders against the wall’ if they fail to take urgent action on climate change.

Kommentaarid
(Külastatud 778 korda, 1 külastust täna)