Tankla otsis Soomes piltide kaudu bensiinivarast – tankla töötajad said kriminaalkaristuse, varas 1500 eurot hüvitist

Kuriteo toime pannud isikutest piltide avaldamine võib avaldajale kaasa tuua kriminaalkaristuse. Helsingi ringkonnakohus andis teada juhtumist, kus varguse ohvriks langenud tanklatöötajad said ise kuriteo eest karistada.

Süüdistus puudutas inimese privaatsust kahjustava info avaldamist. Hyvinkää tankla töötajad panid tanklasse kleebised, kus on kirjas hoiatus, et varaste pildid avaldatakse Facebookis. Tanklasse tuli kütusevaras ja varastas kütust. Tankla täitis oma lubaduse ning avaldas nime ja pildi Facebookis, vahendab Iltalehti.

Kohtus aga tanklasse kleebitud hoiatusega ei arvestatud. Kohus mõistis tankla töötajad privaatsuse kahjustamises süüdi.

Tankla juhatajana töötanud naine sai trahvi 40 päevamäära, mis teeb rahas 4400 eurot. Tankla töötaja sai trahvi 30 päevamäära ulatuses, mis teeb tema puhul 660 eurot. Lisaks peavad naised maksma bensiinivargale 1500 eurot hüvitist kannatuste eest ja 4500 eurot kohtukulud.

Tankla töötajad rääkisid kohtus, et neil oli jäänud politsei jutust mulje, et pildi võib üles panna, kui tegemist on õige isikuga. Tuli välja, et nad said asjast valesti aru. Politsei võib selliseid pilte uurimise huvides avaldada, aga üksikisikud võivad saada kriminaalkorras karistada.

Huoltoasema etsi bensavarasta kuvien kanssa – työntekijöille rikostuomio, loukatulle epäillylle 1 500 euroa korvauksia

Rikosta tekevän henkilön kuvan julkaiseminen voi loukata kohteen yksityisyyttä. Helsingin hovioikeus tiedottaa julkisuutta saaneesta tapauksesta, jossa bensavarkaan uhriksi joutuneet huoltoaseman työntekijät saivatkin itse rikostuomion. Syyte koski yksityiselämää loukkaavaa tiedon levittämistä: Hyvinkäällä sijaitsevan bensa-aseman työntekijät liimasivat polttoaineautomaattiin tarran, jonka mukaan “varastamalla polttoainetta hyväksyy kuvansa julkaisemisen Facebookissa”. Bensavaras tuli huoltoasemalle ja teki rikoksen.

Kommentaarid
(Külastatud 2,498 korda, 1 külastust täna)