Täna kinnitati ametisse Soome uus valitsus ja peaminister Sanna Marin

Täna, 10. detsembril kinnitas president Sauli Niinistö tagasi astunud Antti Rinne asemel uueks valitsusjuhiks Sanna Marini. Ühtlasi kinnitati ametisse uus valitsus.

Marini kinnitas valitsusjuhiks ka Soome parlament. Marini valitsuses on 12 naist ja 7 meest. Ministrite keskmine vanus on 47 eluaastat.

Siin on uue valitsuse rahandus-, pea- ja siseminister:

 

View this post on Instagram

 

Paljon onnea uudelle, tulevalle pääministerille Sanna Marinille! Kuva kesältä Ylen ja Helsingin kaupungin järjestämästä puheenjohtajapaneelista, jossa olimme puolueidemme edustajina. Sittemmin Katri Kulmunista tuli puolueensa puheenjohtaja ja Sannasta tulee pian pääministeri. Nyt yhdessä jatkamaan Antti Rinteen hallituksen hienon ohjelman toimeenpanoa, ilmastonmuutoksen ja eriarvoisuuden torjunnan ja koulutuksen kunnianpalautuksen puolesta ❤️💚 Päätämme huomenna vihreiden puoluevaltuuskunnan ja vihreän eduskuntaryhmän kanssa hallitukseen lähtemisestä. #hallitus #politiikka #sulladuunissa #ilmastonmuutos #eriarvoisuus #yhdenvertaisuus #tasaarvo #koulutus

A post shared by Maria Ohisalo (@mariaohisalo) on

Kommentaarid
(Külastatud 837 korda, 1 külastust täna)