Süüria laagrist on hakanud põgenema Euroopast pärit ISIS-e pruudid, vähemalt osa neist rootslannad ja nende lapsed

Süüria põhjaosas asuvast al-Holi laagrist on hakanud põgenema Euroopast pärit nn ISIS-e pruudid ning vähemalt osa neist on rootslannad ja nende lapsed.

Rootsi võimud seda infot ei kinnita ega lükka ümber. Viimaste kuude jooksul on laagrist lahkunud 20-30 Euroopa naist, vahendab Aftonbladet.

Tegemist on lootusetusest tingitud sammudega, sest olukord laagris on vastu talve kehvenenud. Laagris oli varem teadaolevalt 25 Rootsist pärit naist ja 70 last. Soome naisi on laagris kümmekond ja lapsi 30 ringis.

Rootsi meedia info kohaselt on lahkunute hulgas vähemalt kolm Rootsist pärit naist ja nende lapsed. Võimalik, et rootslannasid on isegi rohkem. Rootsi võimudel on asja kohta info olemas, aga seda ei kommenteerinud ei välisministeerium ega kaitsepolitsei Säpo. Säpo esindaja ütles, et kui laagris olnud rootslannad peaks Rootsi jõudma, siis saadakse nad kätte.

Svenska kvinnor har flytt från al-Hol

Minst 20 europeiska kvinnor har flytt från lägret al-Hol den senaste tiden. I gruppen finns flera svenska kvinnor och barn. – Det är en desperat handling, de flyr för att förhållandena i lägret är värre nu när vintern kommer, säger en anhörig.

Kommentaarid
(Külastatud 292 korda, 1 külastust täna)