Suurbritannias võitsid mäekõrguselt konservatiivid, mis tähendab, et Brexit tuleb ja Soome kaotab ELis partneri

Suurbritannias võitsid erakorralised parlamendivalimised mäekõrguselt Boris Johnsoni juhitavad konservatiivid, saades ajaloo suurima valimisvõidu alates Margaret Thatcheri ajast. Ühtlasi oli see Brexiti-hääletus, mis tähendab, et Brexit tuleb. Soome kaotab sellega oma olulise partneri Euroopa Liidus.

Suurbritannia on seisnud Euroopa Liidus vabakaubanduse ja kulude kärpimise eest, nüüd aga Suurbritannia lahkub. Konservatiivid kogusid valimistel 55 protsenti häältest. Tööpartei tegi ajaloo kehvema tulemuse alates 1930ndatest aastatest ja sai vaid 32 protsenti häältest. Tööpartei juht Jeremy Corbyn on teatanud lahkumisest.

Valimiste kaardilt on näha, et Londoni inimesed hääletasid Tööpartei poolt ja sellega Brexiti vastu, aga sellest polnud suuremat abi, kuna ülejäänud Inglismaa hääletas teistpidi. Londonis elab ka kõige enam immigrante.

Konservatiivide juht Boris Johnson on see mees, kes juhib britid Euroopa Liidust välja, nagu ta on lubanud. Suurbritannia lahkumine ehk Brexit toimub suure tõenäosusega järgmise, 2020. aasta alguses. Euroopa Liit kaotab sellega olulise sponsori, sest Suurbritannia oli Saksa- ja Prantsusmaa kõrval üks suuremaid ELile peale maksjaid. Suurbritannia maksis seni igal aastal Euroopa Liidule peale ligi 14 miljardit eurot.

Kommentaarid
(Külastatud 941 korda, 1 külastust täna)