Soomlaste õuduste öö Tallinna hotellis: tungiti tuppa ja voodis oli ees võõras mees

Viru hotellis ööd olnud soomlaste Tallinna reis sai ootamatu pöörde, kui nende hotellituppa tungiti mitu korda sama öö jooksul.

Soomlased olid läinud Tallinna vaatama seenioride hokimängu ja tuba võeti Sokos Viru hotellis. Üks turniiril osalenud meeskondadest oli Lõuna-Karjala Starikat. Kokku sõitis meeskonnaga koos Tallinna 25 meest, vahendab Iltalehti.

Mehed sõitsid Tallinna reedel ja mängud algasid laupäeval. Soome mees Olli sõi õhtust restoranis Amarillo ja otsustas pärast seda jätkata ööklubis Amigo. Kell oli 23 paiku, kui ta läks oma toakaaslasega hotellituppa jopesid ära viima. Suur oli aga üllatus, kui nad leidsid oma toast voodist eest mehe, kes nägi halb välja. Mees oli vaevu teadvusel.

Peagi selgus, et voodis lamanud mees oli samuti soomlane. Ta oli tundmatu mees. Hiljem selgus, et mees oli Kirkkonummist. Mees kahtlustas, et teda oli uimastatud, enne kui ta toodi sellesse tuppa ja pandi voodisse. Mees polnud enda arust eriti palju alkoholi tarvitanud.

Ühtlasi märkas Olli, et tema asju oli puututud. Seljakott oli lahti ja sealt oli võetud krediitkaarte. Ka voodis lamanud mehe krediitkaardid olid kadunud. Mehed võtsid ühendust hotelli vastuvõtuga ja siis hakkasid asjalood selguma.

Hotelli kutsuti kohale ka politsei, aga kohe kedagi ei saabunud. Politsei tuli kohale alles hommikul. Mehed tahtsid teada, kuidas pääses keegi teine nende tuppa ning kuidas sattus sinna võõras mees. Hotelli vastuvõtust öeldi, et soome meest oli talutanud kaks eesti meest. Eestlased olid öelnud, et viivad soomlase magama ja palusid vastuvõtust selle toa võtit. Nad olid öelnud soomlase nime, toa numbri ja said võtme.

See ei mahtunud soomlastele pähe, kuidas oli võimalik hotellis anda niimoodi võõrastele võti ilma isikut tuvastamata. Viru hotelli juhataja pidas võimalikuks, et eestlased olid toa võtme enda kätte saanud juba reede õhtul mingi arusaamatuse tulemusel. Siis aga kerkis küsimus, miks nad viisid sinna tuppa võhivõõra soomlase.

Soomlane Olli kinnitab, et ise ta alkoholi ei tarvitanud, kuna järgmisel päeval pidid olema mängud. Mehed läksid pärast seda vahejuhtumit laupäeva õhtul magama, aga sellega nende seiklused ei lõppenud. Mitme tunni pärast vaatas Olli kella ja see oli enne kella 7 hommikul. Tal oli järsku tunne, et toas oli keegi, kes seal olema ei peaks ja tema tunne teda ei petnud. Toas oligi mees, kes paistis olevat eestlane ja rääkis eesti aktsendiga. Olli küsis, kes ta on. Mees seletas, et on turist, kes leidis hotellitoa eest krediitkaardid ja otsustas need tuppa tuua. Ta oli pääsenud tuppa oma võtmega.

Eesti mees lahkus peale seda kiiresti toast. Olli arvas, et tegemist oli sama mehega, kes oli tema toas enne käinud ja krediitkaardid kaasa võtnud. Ta sai oma krediitkaardid tagasi, aga siis märkasid mehed, et kadunud oli nende sularaha, kokku üle 300 euro.

Soomlaste uskumatu öö Tallinna hotellis lõppes sellega, et hommikul tuli kohale politsei. Kõik kolm juhtumiga seotud soomlast kuulati üle. Ülekuulamine kestis 2,5 tundi. Kohal oli soome keele tõlk.

Pärast seda võtsid mehed ühendust Viru juhatajaga ja Viru hüvitas raha, mis meestelt oli ära võetud. Neile räägiti, et Virus on videovalve, mis aga alati ei tööta. Selle juhtumi kohta pidi olema salvestis, mida aga meestele ei näidatud. Soomlane Olli rääkis selle loo ära, et teisi inimesi hoiatada ja et selliseid asju enam ei juhtuks. Kõik eeldavad, et kui suled enda järel hotellitoa ukse, siis pole kõrvalistel isikutel sinna asja. Hotell oleks pidanud kasvõi saatma turvatöötajad kontrollima, et koos soomlasega hotelli sisenenud mehed ajasid õiget asja. Õhtu jooksul oleks pidanud ustel koodid ära vahetama, aga ka seda ei tehtud.

Eesti politsei kinnitas samuti, et selline asi tõepoolest juhtus. Politseile anti teada, et 56-aastaselt mehelt varastati 300 eurot ja 70-aastaselt mehelt 30 eurot sularaha. Varguse kohta on tehtud kuriteoteade. Viru hotelli juhataja Klaus Ek ütles, et on asjaga kursis ja koos politseiga tehakse kindlaks, mis täpsemalt toimus.

Suomalaisten kauhujen yö Tallinnan suosikkihotellissa: huoneeseen tunkeuduttiin kahdesti, sängystä löytyi vieras mies

Suomalaismiehet olivat saapuneet Tallinnaan marraskuun alussa ikämiesten jääkiekkoturnaukseen, ja hotelliksi oli valittu tuttu ja turvallinen Sokos Hotel Viru. Yksi turnaukseen tulleista joukkueista oli eteläkarjalainen Starikat, jossa pelaa Lappeenrannasta kotoisin oleva Olli Inkinen, 56. Starikan porukassa tuli Tallinnaan kaikkiaan 25 miestä. Ikämieskiekkoilijat saapuivat Tallinnaan perjantai-iltana. Inkinen sai samasta joukkueesta huonetoverin, ja miehet vetäytyivät huoneeseensa.

Kommentaarid
(Külastatud 1,741 korda, 1 külastust täna)