Soomes viiakse ebameeldivaid jõulukinke massiliselt pandimajadesse

Soomes viiakse ebameeldivaid jõulukinke massiliselt pandimajadesse, et nende eest veidi raha saada. Enamasti antakse ära kelli, ehteid ja muusikariistu nagu kitarre.

Näiteks emad ostavad tütardele kingiks ehteid, mis neile endile meeldivad, aga mis tütrele ei pruugi meeldida. Need ehted viiakse pandimajja, vahendab Ilta-Sanomat.

Paljud ka ostavad pandimajast kaupa nagu ehteid, kelli ja käekotte. Kasutatud asja ostmine pole enam häbiasi, vaid see on trendikas. Tänu sellele on pandimajades ka hinnad tõusnud.

Kui inimene toob eseme pandimajja, siis see hinnatakse ära. Hind sõltub oksjoni arvatavast hinnast. Pärast seda hoiab pandimaja asja enda käes kolm kuud. Kui klient selle aja jooksul raha ei tagasta, siis läheb ese müüki.

Pandimajades võtekase vastu ka majaühistu osakuid ja aktsiaid. Neid enamasti maha ei müüda. Pakutakse ka sõidukeid, aga neid pandimajad vastu ei võta, kuna nende hoidmine on raske. Oksjonid toimuvad pandimajades pea iga nädal. Asjad on väljas nii poes kui veebis.

Pandimajades tuuakse 90 protsendil juhtudel raha tagasi ehk kliendid viivad ise oma asjad ära. Vaatamata sellele läheb iga nädal müüki ligi 800 asja. Pandimaja ostab ka ise oksjonilt asju, teeb need korda ja müüb maha.

Epämieluisia lahjoja virtaa panttilainaamoihin – “Äidit ostavat tyttärilleen koruja, joista itse pitävät”

Jotkut tasaavat joulunpyhien tuomaa kassavajetta viemällä lahjaksi saatuja tavaroita panttilainaamoon. - Ai mikä on erikoisin panttiin tuotu tavara? Eräässä toisessa panttilainaamossa tuli eteen pingispallokone, muistelee konttorinjohtaja Pirjo Leppikangas huvittuneena. Hän johtaa Helsingin Pantin panttilainaamoa Sörnäisissä. Myös hopeaesineissä voi olla hänen mukaansa kummallisuuksia. Ne on ehkä tehty johonkin kapeaan käyttötarkoitukseen, eikä se ole välttämättä heti selvää.

Kommentaarid
(Külastatud 392 korda, 1 külastust täna)