Soomes rasestus 12-aastane tüdruk, lapse isa sai karistada

Soome lõunaosas Tuusulas sõbrustasid 17-aastane noormees ja 12-aastane tüdruk. Nad olid seksuaalvahekorras. Tüdruk rasestus ja rasedus katkestati. Noormees sai Helsingi ringkonnakohtu otsusega karistada lapse seksuaalse ärakasutamise eest. Kohtu madalamas astmes oli noormees õigeks mõistetud.

Noormees ja tüdruk olid enne vahekorda sõbrustanud kümme kuud. Nad olid vahekorras esimest korda. Noormees ja tüdruk rääkisid, et suhe arenes järk-järgult. Nad olid käinud koos kinos, ajanud juttu ja jalutanud linna peal, vahendab Helsingin Sanomat.

Seksuaalvahekorras leppisid nad mõlemad kokku. Noormees rääkis, et nad suhtlesid edasi ka pärast vahekorda, aga rohkem nad ei seksinud. Siis otsustasid nad koos suhte lõpetada. Noormeest süüdistati lapse seksuaalses ärakasutamises alaealisena.

Ida-Uusimaa kohus oli noormehe süüst vabastanud, lähtudes asjaolust, et vanusevahe polnud suur. Prokuratuur kaebas otsuse edasi. Helsingi ringkonnakohus otsustas nüüd, et noormehe ja tüdruku vanusevahe oli piisavalt suur, et noormees on süüdi lapse seksuaalses ärakasutamises. Noormees sai 360 eurot trahvi.

HS Tuusula: 12-vuotias tyttö tuli raskaaksi – Käräjäoikeus ei nähnyt asiassa rikosta, hovioikeus päätti toisin

17-vuotias poika seurusteli 12-vuotiaan tytön kanssa Tuusulassa. He olivat sukupuoliyhteydessä. Tyttö tuli raskaaksi ja raskaus jouduttiin keskeyttämään. Tämä toi pojalle Helsingin hovioikeuden päätöksen mukaisesti sakot lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä nuorena henkilönä. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus oli hylännyt syytteen. Poika ja tyttö olivat yhdynnän tapahtuessa seurustelleet kymmenen kuukautta. He olivat yhdynnässä ensimmäisen kerran.

Kommentaarid
(Külastatud 456 korda, 1 külastust täna)