Soomes on terved korrusmajad Airbnb ettevõtjate käes, nüüd tahab maksuamet sekkuda

Soomes on terved korrusmajad Airbnb ettevõtjate käes ja nüüd tahavad sekkuda maksuamet ning teised ametivõimud, et maksustada neid majutusasutusi nagu hotelle. Mujal maailmas on seda juba tehtud.

Tegemist pole enam sellega, et inimene üürib puhkuse ajaks oma korteri Airbnb kaudu välja, vaid tekkinud on isikud, kel on terve hulk kortereid ja neid üüritakse hulgi välja. Nüüd tahetakse sellist asja hakata maksustama nagu ettevõtlust, vahendab MTV.

Praegu on nii, et sellistel Airbnb ettevõtjatel on teised mängureeglid ja nõuded kui hotellidel, kuigi nad konkureerivad samal turul. Pikas perspektiivis ei saa see nii jätkuda. Lisaks Helsingile on sellist asja palju Rovaniemis. Aasta algul oli Rovaniemis pakkumises üle 700 sellise majutuskoha. See moodustab üle neljandiku kõigist majutuskohtadest.

Airbnb kaudu teenitakse päris hästi. Iga kümnes teenib üle 10 000 euro aastas. Nüüd tahetakse teha nii, et maksuamet saab reaalajas teada Airbnb kaudu teenitud tulu kohta. Lisaks Airbnb-le on maksuameti huviorbiidis sarnaselt tegutsev taksofirma Uber.

Paljudes linnades nagu Barcelonas ja Pariisis on juba sekkutud Airbnb tegevusse. Airbnb tegevus tõstab üürihinda ning see ajab elanikud kesklinnast välja. Sellist asja aga ei soovita. Airbnb vastu on ka väike-ettevõtjad nagu poodnikud ja juuksurid, kuna koos püsielanikega kaob vajadus teenuste järele.

Kommentaarid
(Külastatud 498 korda, 1 külastust täna)