Soomes mõisteti naine maja süütamise eest eluks ajaks vangi

Turu ringkonnakohus jättis jõusse varasema Pirkanmaa kohtu otsuse, millega mõisteti ligi 30-aastane naine eluks ajaks vangi Kangasalas maja süütamise eest 2017. aasta novembris. Põlengus hukkus kaks inimest.

Lilya Carmen Lilith Lehtonen mõisteti süüdi maja süütamise ja sellega seotud mõrvade eest. Tules hukkusid naise vanaema ja onu. Tules hävis vanaema ja tema elukaaslase maja ning vara, vahendab MTV.

Naine tunnistas end süüdi maja süütamises, aga eitas mõrvasid. Tuli sai alguse garaažist riidematerjalist, mille naine oli süüdanud. Tuli levis maja konstruktsioonidesse ja sealt edasi katusele. Kui päästjad kohale saabusid, oli maja leekides.

Praegu 31-aastane naine muutis ringkonnakohtus oma seletust, märkides muu hulgas, et tal polnud konflikti oma vanaemaga, nagu ta oli varem väitnud. Kohus aga leidis, et see asja usutavust ei muuda. Kohus jättis jõusse varasema otsuse seoses mõrvade ja süütamisega.

Lehtonen polnud enne seda sündmust 8 aastat vanaemaga suhelnud. Tema arvutist tuli välja, et ta oli kasutanud otsingutes sõnu süütamine ja karistusseadustik. Pärast süütamist kirjutas ta Facebooki sissekande: „Lähen vanglasse.”

Ratastooli kasutav dementne vanaema suri haiglas 16 tundi peale tulekahju. Naist õnnestus peale tulekahju elustada, aga ta oli saanud vigugaasist ajukahjustuse. Tulekahjus hukkus ka naise arengupeetusega onu. Ta suri vingugaasi mürgituse tagajärjel. Kohtu otsuse saab edasi kaevata veel ülemkohtusse.

Kommentaarid
(Külastatud 273 korda, 1 külastust täna)