Soomes kerkib elatisetoetus 8,27 eurot lapse kohta

Soomes kerkib uuest, 2020. aastast elatisetoetus lapse kohta 8,27 euro võrra. Praegu on elatisetoetus 158,74 eurot lapse kohta, uuest aastast kerkib see 167,01 euroni lapse kohta kuus.

Sotsiaalkindlustusameti Kela info kohaselt tõuseb ka elatise määr ja seda võrreldes 2019. aastaga 0,77 protsendi võrra. Kui Kela maksab lapse eest elatisetoetust ja elatisekohuslane maksab Kelale tagasi võlga, siis teatab Kela elatise suuruse otse elatisekohuslasele.

Kui elatis jääb uuest aastast väiksemaks kui elatisetoetus, siis maksab Kela vahe kinni.

Muutuvad ka elatise maksmisel arvestatavad sissetuleku piirmäärad. Elatisekohuslane võib saada vabastuse, kui sissetulek jääb alla 1128,57 euro kuus. Seda määra suurendatakse 282,14 euro võrra iga alaealise lapse kohta. Piirmäära ei suurenda need lapsed, kellele on elatis välja mõistetud.

https://www.kela.fi/ajankohtaista-henkiloasiakkaat/-/asset_publisher/kg5xtoqDw6Wf/content/elatustuki-ja-elatusapu-nousevat-vuoden-alusta

Kommentaarid
(Külastatud 828 korda, 1 külastust täna)