Soome võrdõiguslikkuse auhinna pälvis organisatsioon Equality Now

Soome rahvusvaheline võrdõiguslikkuse auhind anti täna, 2. detsembril Tamperes toimunud tseremoonial üle rahvusvahelisele organisatsioonile Equality Now, millel on õnnestunud muuta diskrimineerivaid seadusi ja käitumismalle eri riikides.

Soome võrdõiguslikkuse minister Thomas Blomqvist andis täna auhiunna üle Equality Now peadirektorile Yasmeen Hassan’ile.

Equality Now on 27 tegevusaasta jooksul muutnud üle 50 diskrimineeriva seaduse eri maades. Organisatsioon on suutnud muuta suhtumist, et ümberlõikused ja lapsabielud oleksid enam põlu all. Auhinnaraha 300 000 eurot läheb võrdõiguslike perekonnaseaduste toetuseks.

Auhinna kandidaate oli 300, üle 60 eri riigist. Soome valitsus tegi otsuse lähtuvalt rahvusvahelise auhinnakomisjoni soovitusest.

Eelnevalt on võrdõiguslikkuse auhind antud 2017. aastal Saksa liidukantslerile Angela Merkelile. Tema suunas auhinnaraha nigeeria perevägivalla vastasele organisatsioonile, mis ehitab raha eest turvakodud.

Kommentaarid
(Külastatud 49 korda, 1 külastust täna)