Soome värske peaminister Marin on laskunud opositsiooniga enne jõule sõnasõtta

Soome värske peaminister Sanna Marin on laskunud enne jõule opositsiooniga sõnasõtta. Nimnelt kommenteeris Marin täna telestuudios taas seda, miks tema arvates peaks opositsioonierakond häbenema.

Marin ütles, et koonderakond Kokoomus peaks häbenema, kuna koonderakonna juht Petteri Orpo ütles, et lapsi ei peaks aitama, kui sellega aidatakse ka emasid. Marini väitel on võimuliit otsustanud, et lapsi, kellest paljud on alla 5 aasta vanused, peab igal juhul aitama, isegi kui see tähendab emade aitamist. Ühtlasi rõhutas Marin, et valitsus tahab järgida õigusriigi põhimõtteid, vahendab Ilta-Sanomat.

Soome valitsuse poliitika tähendab sisuliselt seda, et valitsus tahab lapsed ära tuua koos emadega, sest lapsi puudutavaid otsuseid saab teha ainult Soomes, aga lapsi ilma emadeta pole Kurdi võimud nõus laagrist välja andma, välja arvatud orvud ja raskesti haiged

Petteri Orpo kirjutas selle peale sotsiaalmeedias, et tal on kahju, et Marin jätkab enne jõule vastandumist. Kokoomus ei tingi õigusriigi osas ja tahab aidata lapsi. Nüüd peaks keskenduma lahendustele, kuidas saada lapsed Soome ilma julgeoleku olukorda kahjustamata, ja veetma vaikselt jõule.

Kommentaarid
(Külastatud 443 korda, 1 külastust täna)