Soome valitsus otsustas ISIS-e laagrist lapsed ära tuua võimalikult ruttu, aga emade kohta see ei käi

Soome valitsus otsustas täna tuua Süüriast al-Holi ISIS-e laagrist soome lapsed ära võimalikult ruttu, aga see ei käi emade kohta. Iga juhtumit vaadeldakse eraldi.

Peaminister Sanna Marin tutvustas täna Soome valitsuse 10-punktilist plaani laste Süüriast ära toomiseks. Selle kohaselt on kavas järgida kõiki seadusi ja asjaga tegeleb välisministeeriumi eriesindaja. Ametnikud järgivad igal sammul laste huve. Selleks tehakse koostööd lastekaitsega. Ühtlasi tehakse kindlaks, et tagasi toodavad isikud ei kujuta endast Soomele julgeolekuohtu. Valitsuse eesmärk on aidata lapsi, aga vabatahtlikult välismaale läinute kohta see ei käi, vahendab Helsingin Sanomat.

Al-Holi laagris on kokku 11 soome naist ja ligi 30 last. Soome kaitsepolitsei ja enamus poliitikutest peavad laagris olevaid naisi Soomele julgeolekuohuks. Teisalt on enamus seda meelt, et lapsed tuleks tagasi tuua. Ainult laste toomine võib aga kujuneda keeruliseks, kuna Kurdi omavalitsus ei soovi lapsi emadest eraldada.

Lapset kotiutettava mahdollisimman pian, ei velvoitetta auttaa aikuisia, viranomaiset tekevät tapauskohtaisen harkinnan – Näin hallitus linjaa al-Holin suomalaisten auttamisesta

Hallituksen selkeänä tahtotilana on kotiuttaa lapset al-Holin leiriltä niin nopeasti kuin mahdollista, kertoo pääministeri Sanna Marin (sd). Hallitus laati 10-kohtaisen linjauksen suomalaislasten kotiuttamiseksi al-Holin leiriltä. Valtioneuvoston linjaus kokonaisuudessaan: 1. Viranomaistoiminta pyrkii aktiivisesti kaikissa tilanteissa turvaamaan, että noudatetaan oikeusvaltioperiaatetta, perustuslakia ja Suomen muuta lainsäädäntöä sekä kansainvälistä oikeutta mukaan lukien ihmisoikeussopimukset, lasten oikeuksia koskevat sopimukset ja muu soveltuva kansainvälinen oikeus.

Kommentaarid
(Külastatud 262 korda, 1 külastust täna)