Soome tuntud vaktsiiniteadlase suhtes algatati krimasi, kahtlustatakse pettust

Tampere ülikooli avalduse põhjal algatati kriminaalasi sama ülikooli vaktsiiniteadlase Timo Vesikari suhtes. Vesikari ise endal mingit süüd ei näe.

Tegemist on Vesikari juhitava Vaktsiiniteaduskeskusega. Kahtlusalused pettused pandi toime vahemikus 1.1.2007–8.11.2019, vahendab Yle.

Ülikool ega politsei täpsemalt kuriteo sisu ei avalikusta. Vesikari lahkus Vaktsiiniteaduskeskuse juhi kohalt oktoobris ilma mingeid selgitusi andmata. Kohus andis täna politseile loa nii ülikooli kui Vesikari enda e-posti uurimiseks.

Vesikari ütles, et tegemist on tema ja ülikooli vahelise erimeelsusega. Ta asja lähemalt ei avalikustanud, kuna tema väitel on tegemist salajase asjaga.

Vaktsiiniteaduskeskus on spetsialiseerunud laste nakkushaiguste uurimisele ja viiruste-vastastele vaktsiinidele. Keskuses on välja töötatud uus vaktsiin rota- ja noroviiruste vastu. Uuringutes on kasutatud lapsi. Viimasel ajal on tegeldud poiste HPV-vaktsiiniga.

Professor Timo Vesikari on Vaktsiiniteaduskeskuse asutaja. Tampere ülikoolis on vaktsiinidega tegeldud alates 1979. aastast. Vaktsiiniteaduskeskus on praegusel kujul tegutsenud alates 2004. aastast. Keskuse juurde kuulub labor ja kümmekond piirkondlikku kliinikut.

Poliisi epäilee Suomen tunnetuinta rokotetutkijaa törkeästä petoksesta – Tampereen yliopisto jätti itse tutkintapyynnön

Tampereen yliopisto teki tutkintapyynnön Rokotetutkimuskeskukseen liittyen. Keskuksen perustaja Timo Vesikari kiistää rikosepäilyt. Tampereen yliopisto on jättänyt tutkintapyynnön Rokotetutkimuskeskukseen liittyen. Juttu liittyy Suomen tunnetuimman rokotetutkijan Timo Vesikarin toimintaan. Käräjäoikeuden asiakirjan mukaan Vesikaria epäillään törkeästä petoksesta ajalla 1.1.2007-8.11.2019. Tutkinta-aika on pitkä. Tampereen yliopiston provosti Jarmo Takala vahvistaa rikostutkinnan Ylelle. Takalan mukaan esitutkinta asiassa on aloitettu.

Kommentaarid
(Külastatud 1,726 korda, 1 külastust täna)