Soome toll paljastas nn mustas veebis tegutsenud Silkkitie narkoäri, tuhanded kahtlusalused

Soome toll paljastas nn mustas veebis Tor võrgus Silkkitie-nimelise (tõlkes: Siiditee) narkokaubanduse äri. Jälile on saadud tuhandetele kahtlusalustele narkootikumide ostjatele ja müüjatele.

Nüüd hakkab toll koostöös politseiga isikuid välja selgitama. Kokku on tolli andmetel kahtlusaluseid 6000. Toll, Keskkriminaalpolitsei ja kohalikud politseijaoskonnad on algatanud juba hulgaliselt kriminaalasju. Kuritegudeks on lisaks narkokuritegudele ka dopingukuriteod, salakaubavedu, ravimikuriteod, tulirelvakuriteod ja maksupettused.

Kahtlusaluste vanused on vahemikus 15-83 eluaastat. Ligi 84 protsenti kahtlusalustest on mehed ja 16 protsenti naised. Kahtlusaluste hulgas on teadaolevalt ka üks Helsingi politsei vanemkonstaabel.

Ametivõimude info kohaselt on Silkkitiel olnud ligi 400 000 kasutajat, tehinguid on olnud 500 000 ja müügis on olnud 78 000 eri toodet. Seal on liikunud narkootikumid, ravimid, doping ja relvad. Tehingute käive oli kokku ligi 50 miljonit eurot. Ainuüksi narkootikume liikus 42 miljoni euro eest. Makseid tehti bitcoinides. Narkootikume müüdi kokku ligi 900 kilo. Mõnede tehingute väärtus ulatus saja tuhande euroni.

Seoses veebikaubanduse arenguga on narkootikumid hakanud levima ka Soome maapiirkondadses. Kahtlusalused on laiali üle terve Soome.

Silkkitie veeb tegutses alates 2013. aastast kuni sulgemiseni 2019. aastal.

Kommentaarid
(Külastatud 471 korda, 1 külastust täna)