Soome politsei avaldas kiirust ületanud jõuluvanade kiiruskaamera pildid – üks inimene tundis ära oma isa

Soome politsei avaldas eelmisel aastal jõulude ajal kiirust ületanud jõuluvanade kiiruskaamera pildid. Sellest poleks iseenesest midagi olnud, aga üks inimene tundis ära oma isa ja kaebas asja kohta õiguskantslerile. Politsei sai soovituse järgmine kord teha nii, et isikuid pole võimalik tuvastada.

Politsei avaldatud piltidel olid autode registrinumbrid peidetud. Samas olid olemas asukohad ja kellaajad, mistõttu nende järgi oli võimalik isikud kindlaks teha, vahendab MTV.

Kaebaja kahtlustas ka seda, et põhjusel, et ta oma isa ära tundis ja selle põhjal politsei peadirektorile päringu tegi, sai tema isa lõpuks kiiruse ületamise eest karistada. Politsei lubas õiguskantslerile saadetud vastuses, et edaspidi enam kellaaegu ja asukohti selliste piltide puhul ei avalikustata. Politsei peab tagama, et piltidel poleks võimalik isikuid ära tunda. Samuti tuleb tagada, et isik ei saaks õigusrikkumisest kõigepealt teada massiteabevahendite kaudu.

Politsei kinnitas seda, et jõuluvana kostüümis isa ei saanud trahvi põhjusel, et tema kohta tehti päring, vaid trahviteated saadetakse välja auto omanikele või haldajatele olenemata sellest, kes istub roolis.

Käesoleval aastal tabas kiiruskaamera kiirust ületanud jõuluvana roolist 12 korral. Kahel korral välgatas kiiruskaamera ka jõuluemandale.

Kommentaarid
(Külastatud 579 korda, 1 külastust täna)