Soome poliitiku Paavo Väyryneni äri Eestis ei lähe eriti hästi – Pärnu Inge Villa on müügis

Soome veteranpoliitiku Paavo Väyryneni hotelliäri Eestis pandi müüki vaid neli aastat pärast selle ostmist. Väyrynen on pannud müüki Pärnud asuva Inge Villa hotelli.

Väyryneni hotelliost 2015. aastal oli suur uudis nii Soomes kui Eestis. Tegemist oli ühe suurema kinnisvaratehinguga Pärnus, vahendab MTV.

Väyrynenil on Soomes lastekaitsega seotud äri ja tal oli plaan tuua lapsed puhkama Eestisse Inge Villasse. Hotell asub Pärnu rannarajoonis. Viimastel aastatel on aga hotell olnud talvel suletud ja suvel renditud välja Ikaalineni reisibüroole.

Aastaaruannete järgi on hotellifirma Vuokko & Paavo käive olnud aastas 70 000 euro ringis. Eelmisel aastal oli kasum 16 000 eurot ja üle-eelmisel aastal 15 000 eurot. Firma juhatuse liige on Paavo Väyrynen.

Tegelikult võib seda asutust nimetada hosteliks, sest see on rajatud eramajja ja selles on vaid 11 tuba. Toad on varustatud minibaaridega. Hotell pakub tagasihoidlikult teenuseid, kui välja arvata kohe üle tee asuv staadion ja selle kettaheitering.

Hotelli hoone on ehitatud juba 1930ndatel aastatel ja seda on korduvalt remonditud, eriti põhjalikult 2005. aastal. City24 kinnisvaraportaalis on maja müügihinnaks märgitud 570 000 eurot. Neli aastat tagasi soetati maja 550 000 euro eest.

Väyrynen ise pole maja ostuhinda kommenteerinud, aga ettevõtte Vuokko & Paavo aastaaruande järgi oli selle maksumus 2015. aasta lõpus 480 000 eurot. Firma on võtnud eraisikult 410 000 eurot laenu. See isik on ilmselt Paavo Väyrynen ise.

Inge Vila tegevuse on muutnud keerukamaks asjaolu, et viimastel aastatel on Pärnus avatud terve rida uusi hotelle, mis on avatud ka talveperioodil. Väiksed hotellid ei suuda enam konkurentsis püsida.

Väyrynen kommenteeris Kauppalehtile hotelli müüki asjaoluga, et hotell soetati peamiselt lastele puhkamise jaoks. Muud tegevust on olnud vähe. Nüüd tahetakse laste tarbeks soetada korter, mida saaks kasutada aastaringselt. Uut korterit otsitakse ka Tallinnast või Pärnust.

Kommentaarid
(Külastatud 617 korda, 1 külastust täna)