Soome peaminister ei lähe täna Tamperesse üle andma võrdõiguslikkuse auhinda

Soome peaminister Antti Rinne pidi täna andma Tampere majas üle rahvusvahelise võrdõiguslikkuse auhinna, aga ta ei lähe seda üle andma. Rinne asemel annab auhinna üle võrdõiguslikkuse minister Thomas Blomqvist.

Soome valitsuse asutatud rahvusvahelist võrdõiguslikkuse auhinda The International Gender Equality Prize antakse tänavu välja teist aastat. Auhinna summa 300 000 eurot saab annetada heategevuseks.

Peaministri tool Soomes kõigub. Täna koguneb keskerakonna fraktsioon parlamendis arutama Rinne saatust. Keskerakonna otsusest sõltub, kas Rinne jääb ametisse või mitte. Valitsus on kriisis seoses postifirma streigiga seonduvaga, vahendab Yle.

Postifirma asja arutatakse parlamendis homme, teisipäeval ja kolmapäeval on valitsuse usaldushääletus.

Antti Rinne ei tule jakamaan tasa-arvopalkintoa Tampereella

Rinteen piti jakaa valtioneuvoston kansainvälinen tasa-arvopalkinto Tampere-talossa maanantaina. Pääministeri Antti Rinne (sd.) ei tule Tampereelle jakamaan maanantaina tasa-arvopalkintoa. Rinteen piti jakaa valtioneuvoston kansainvälinen tasa-arvopalkinto Tampere-talossa maanantaina. Hän ei kuitenkaan pääse paikalle. Suomessa on hallituskriisi Posti-kohun takia. Palkinnon jakaa Rinteen sijaan tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist (r.). Vuoden 2019 palkintojuhla kiinnittää huomiota asioihin, joihin on tartuttava epätasa-arvon purkamiseksi.

 

Kommentaarid
(Külastatud 113 korda, 1 külastust täna)