Soome on tulemas suur lumetorm, lund võib tulla 20 cm

Soome on kolmapäeval tulemas suur lumetorm. Lund sajab Soome keskosas, lõuna pool sajab vihma. Lumesaju piir on Satakunta, Pirkanmaa ja Lõuna-Savo juures.

Praegustel andmetel lumi Lapimaani ei ulatu, aga lumesaju ulatus võib veel muutuda. Praeguse seisuga on Kainuu ja Põhja-Pohjanmaa kõige põhjapoolsemad kohad, kus lund sajab, vahendab Iltalehti.

Lund võib maha sadada 20 sentimeetrit. Lumi on tõenäoliselt märg. Sellega seoses on Soome keskosa kohta kolmapäevaks välja antud hoiatused eriti kehvade liiklusolude kohta. Kehvad olud tulevad nii halvast nähtavusest kui teedele sadavast lumest. Sajuga kaasneb tugev tuul.

Sakea lumimyräkkä saapuu Suomeen! Jopa 20 senttiä lunta ja puuskaista tuulta

Maan keskiosaan on annettu ennakkovaroitus erittäin huonosta ajokelistä. Suomeen saapuu keskiviikkona matalapaine, joka tuo mukanaan runsaita lumisateita. Ilmatieteen laitoksen meteorologi Eveliina Tuovinen kertoo, lumisateita on odotettavissa maan keskiosaan, kun taas etelässä sade tulee luultavammin vetenä. Lumiraja kulkee karkeasti arvioiden Satakunnan, Pirkanmaan ja Etelä-Savon korkeudella.

Kommentaarid
(Külastatud 2,327 korda, 1 külastust täna)