Soome naine sai šoki: katkise võtme eemaldamine lukuaugust maksis 465 eurot

Vantaa naine Minna tellis tööpäeval koju lukuabi teenuse ja 10 minutit tööd läks maksma röögatu summa. Ettevõte esitas naisele arve summas 465 eurot, mis naise jaoks on peaaegu nädala palk.

Uksel oli ees tavaline Abloy lukk. Naine poleks osanud arvata, et töö nii kallis on, vahendab Iltalehti.

Detsembri algul helistas Minna poeg ja ütles, et võti oli lukuaugus ära murdunud ja ta ei pääse sisse. Naine läks koju ja veendus, et nii oli. Naine räägib, et ei osanud ise katkist võtit lukuaugust välja võtta. Ta otsis lukuabi teenust ja helistas 24 Centerisse.  Töötaja vuristas kiiresti hinnakirja ette ja ütles, et minimaalne tööaeg on kaks tundi.

Naine arvas, et ehk tuleb lukk eest ära võtta või muul moel läheb rohkem aega. Talle jäi mulje, et teenus maksab 300 eurot. Ta imestas nii kõrget hinda, aga arvas, et sellega peab leppima. Lukumees helistas ette ja naine veendus, et mees tuleb Vantaalt, et ei peaks maksma pika sõidu eest.

Lukumees tuli kohale kella 15 ajal. Ta sai võtmeotsa magnetiga kergesti kätte. Uksel oli vana tüüpi lukk ja kasutusel Abloy Classic võtmed. Töö ei võtnud aega isegi mitte 10 minutit ja lukumees sõitis minema.

Veidi hiljem tulnud arve oli naisele šokk: 465 eurot ja tähtaeg 10 päeva. Naine poleks arvanud, et nii väikse töö eest tuleb nii suur arve. Naise arvates ei ole 465 eurot õiglane tasu vähem kui 10 minuti töö eest.

Naine palus 24 Centerilt hinna langetamist, aga ettevõte polnud sellega nõua. Ettevõtte tegevus paistis olevat jõhker raha tegemine. Naisele teeb turska ka see, et võtmeotsa oleks saanud kätte ka koduste vahenditega. Naisel on nüüd kurb meel, sest on jõulukinkide ostmise aeg ja naisel on koduhooldaja tööl see peaaegu nädala palk.

24 Centeri juht Joose Pinomaa märkis, et firma teeb kiireid teenustöid ööpäevaringselt ja töö eest võetakse kahe tunni tasu isegi siis, kui kulub vaid 5 minutit. Sellest räägitakse kliendile kohe algul ja sellele saadakse kinnitus. Kliendile saadetakse tellimuse kinnitus telefoni ja e-posti teel ning siis on veel võimalik teenusest loobuda.

Tarbijakaitsele on tulnud käesoleval aastal 24 Centeri kohta mitmeid kaebuseid. 24 Center on firma, mis vahendab ja müüb edasi teiste firmade teenuseid.

Tarbijatel, kellele tundub, et arve on liiga suur, tuleks saata firmale kirjalik nõue ja kui sellest pole abi, siis võib pöörduda tarbijakaitsesse.

Huoltoyrityksen lasku Minnalle järkytys: Katkenneen avaimen poisto 465 euroa – “Tuo on melkein viikon palkka”

Koko Suomessa huoltotöitä tarjoava yritys on laskuttanut 465 euroa huoltotyöstä, jossa lukkoon katkennut avain poimittiin pois lukkopesästä 10 minuutissa. Vantaalainen Minna Saksi kertoo, ettei tilatessaan huoltotyötä saanut kuvaa siitä, että laskusta tulisi niin suuri. Joulukuun alussa tiistai-iltapäivänä Saksin poika soitti, että avain katkesi ulko-oven lukkopesään, eikä hän pääse sisälle.

Kommentaarid
(Külastatud 1,207 korda, 1 külastust täna)