Soome laste mängukeskuse töötaja kukkus 3,5 meetri kõrguselt ja sai ajukahjustuse, firmale esitati nõue kümnetes tuhandetes

Soomes Espoos asuvas HopLopi laste mängukeskuses töötanud mees kukkus 2017. aastal märtsikuus 3,5 meetri kõrguselt põrandale ja sai koljumurru ning ajukahjustuse. Kohus määras kahele HopLopi juhile trahvi turvanõuete täitmata jätmise eest.

Mees oli oma paarilisega keskuses tööl, kui kukkus 3,5 meetri kõrguselt alla betoonpõrandale. Mees sai kukkumise tagajärjel ajutrauma ja epilepsia, vahendab MTV.

Paariline rääkis, et enne kukkumist oli mees end halvasti tundnud. Kukkumise põhjus aga kohtus ei selgunud.

HopLopis töötanud mees oli palgatud töötama maaga samal tasapinnal. HopLopi kaks juhti rääkisid, et mees ei pidanud töötama kõrgemal kui kaks meetrit. Kõrgemal töö oli mõeldud ametisse palgatud hiinlastele. Kohtus vaieldi selle üle, kas ülemused olid keelanud kõrgemal töötamise ja kas nad olid andnud juhiseid julgestusrihmade kasutamiseks.

Kukkunud mees rääkis, et tal polnud keegi keelanud kõrgemal töötamist ega ka õpetanud julgestusrihmu kasutama. Mees oli küll läbinud tööturvalisuse koolituse, aga seal polnud juttu kõrgemal töötamisest. Õnnetusest mees eri midagi ei mäletanud.

Pärast õnnetust muudeti HopLopis tegevust nii, et kõrgemal töötades peab alati kasutama julgestusrihmasid. Kohus mõistis kahele HoLopi juhile hooletuse eest trahvi 80 päevamäära ulatuses. Lisaks peab HopLop maksma trahvi summas 30 000 eurot tööturvalisuse nõuete rikkumise eest.

Kommentaarid
(Külastatud 303 korda, 1 külastust täna)