Soome lahutatud pere laps ei armasta jõule: kui ta on ühe vanemaga, siis teine on üksi

Soome lahutatud pere 20-aastane laps räägib, et talle ei meeldi eriti jõulud. Kui ta on koos ühe vanemaga, siis teab, et teine peab olema üksi.

Igal aastal tähistatakse tuhandetes peredes esimesi jõule pärast lahutust. See võib olla raske nii lastele kui täiskasvanutele, vahendab Yle.

Janika räägib, et talle pole jõulud kunagi meeldinud. Lahutatud pere ainsa lapsena on ta veetnud jõulud algul ühe vanema ja sugulastega ning siis kiirustanud teise vanema juurde. Juba väiksest peale on olnud küsimus, kas olla jõulude ajal ema või isa juures. Puhata pole korralikult kunagi saanud.

Täpseid andmeid pole, aga sarnases olukorras on Soomes jõulude ajal arvatavalt üle 30 000 lahutatud vanemate lapse. Seetõttu võivad jõulud olla lahutatud peredele raske aeg. Suure surve all on lapsed, kes ei taha kummalegi vanematest pettumust valmistada.

Janika räägib, et tahaks parema meelega jõulud üldse vahele jätta. Kui ta on ühe vanema juures, siis teab, kuidas teine vanematest teda enda juurde igatseb. Seetõttu on ebameeldiv olla kummagi juures. Seda ka ei saa endale lubada, et olla ainult ühe vanema juures.

Lapsena ärritas Janikat see, et polnud õdesid-vendi ega kindlat traditsiooni, mida teha, mida ja millal süüakse ning millal tuleb jõuluvana. Sõbrad on rääkinud, et on traditsioonid, kus pere koguneb, õed-vennad ning siis ollakse koos.

Paljudes peredes kulmineeruvad jõulude ajal pinged ja kõik ei lähe alati nii nagu plaanitud. Sotsiaalmeedias on loodud pilt, et jõulude ajal on kõigil hea olla. Tasub arvestada, et paljudel inimestel on sel ajal raske.

Janika Sirén, 20, on eroperheen ainoa lapsi, eikä hän pidä joulusta: “Kun olen toisen vanhemman luona, tiedän, että toinen on yksin”

Joka joulu tuhansissa perheissä vietetään ensimmäistä joulua eron jälkeen. Se voi olla vaikea tilanne lapsille ja aikuisille. 20-vuotias Janika Sirén ei ole koskaan pitänyt joulusta. Eroperheen ainoana lapsena hän on aina viettänyt joulun ensin toisen vanhemman ja tämän sukulaisten kanssa ja kiirehtinyt sitten toiselle vanhemmalle, vain juhliakseen joulun vielä toistamiseen.

Kommentaarid
(Külastatud 127 korda, 1 külastust täna)