Soome kohus tunnistas võltsinguks testamendi, millega oleks jagatud ringi 900 000 eurot sõjaveterani raha

Pärast Soome sõjaveterani surma oli ootamatult leitud kirjutuslaua ja seina vahelt uus testament, mille kohus hiljem võltsinguks tunnistas.

Võltsitud testamendi järgi oleks ringi jagatud 900 000 eurot sõjaveteranist jäänud raha. Ühe isiku saadav summa oleks kerkinud 52 000 euro pealt 552 000 euroni. Osa pärijaid oleks aga üldse rahast ilma jäänud, vahendab MTV.

Eeluurimisel oli üks mees võltsingu üles tunnistanud. Hiljem oli ta oma tunnistusest taganenud, kui arestimajast vabanes. Keskkriminaalpolitsei labor tegi aga kindlaks, et testamendil olid allkirjad võltsitud. Testamendil tunnistajateks märgitud isikud olid surnud, mistõttu polnud neid võimalik küsitleda.

Testamendi usutavust vähendas ka see, et see oli koostatud lohakalt ja vigaselt, kuigi testamendi väidetavalt teinud sõjaveteran oli tuntud oma hoolsuse ja täpsuse poolest ning ta oskas ka dokumente vormistada. Samuti pidas kohus väheusutavaks, et testament oli kirjutuslaua prao vahelt kukkunud laua ja seina vahele. Kohus tunnistas testamendi võltsinguks ja tühistas selle. Vara jagamisel selle testamendiga ei arvestatud.

Kommentaarid
(Külastatud 349 korda, 1 külastust täna)