Soome Instrumentariumi töötajad jagati koolitusel värvide järgi – punaste kohta väideti, et nad mürgitavad ettevõtet

Soome tuntud prilliäri Instru Optika töötajad jagati koolitusel värvide järgi gruppisesse, kus punase värvi kohta öeldi, et nad mürgitavad ettevõtet. Asjast tõusis suur skandaal ja firmajuht pidi andeks paluma.

Töötajad jagati punast, kollast ja rohelist värvi gruppidesse, kus roheline tähendas häid töötajaid, kollased pidid end parandama ja punased olid „sisekliimat mürgitavad töötajad”, vahendab Taloussanomat.

Töötajad pidasid sellist lahterdamist alandavaks. Pärast seda, kui asi avalikuks tuli, vabandas ettevõte juht Pasi Anttila toimunu pärast. Ta andis teada, et „tehti vigu”.

Spetsialistide ametiühingu ERTO andmetel puudus sellisel tegevusel igasugune kooskõlastus. Optikuid esindavad ametiühingu usaldusisikut neile koolitustele ei lubatud. Töötajatelt saadud info aga viitab seaduserikkumistele. Täpsemalt on tööandja rikkunud tööturvalisuse seadust. Vähemalt üks „punase” märgi saanud töötaja on juba jõutud töölt lahti lasta.

Työpaikan koulutustilaisuus järkytti: Instrumentariumin työntekijät jaettiin vihreisiin, keltaisiin ja punaisiin – “Se oli julkinen nöyryytys”

Osa Instru Optiikka Oy:n henkilöstöstä on hämmästyneitä tai järkyttyneitä yhtiönsä koulutustapahtumasta. Tiistaina 19. marraskuuta pääkaupunkiseudun Instrumentarium-myymälöiden henkilöstö asteli sisään helsinkiläiseen Savoy-teatteriin. Instru Optiikka Oy oli kutsunut heidät koulutustilaisuuteen. Paikalla oli myös Keopsin ja Nissenin henkilöstö sekä pääkonttorin väkeä. Roadshow-nimellä kulkeva tilaisuus oli otsikoitu “Tulevaisuus ja roolini siinä”.

Kommentaarid
(Külastatud 240 korda, 1 külastust täna)