Soome arst teenib 7400 eurot kuus, aga kätte jääb vaid 1500

Soome arst Sonja teenib kuus 7400 eurot, aga peale maksude ja kodulaenu maksmist jääb kätte vaid 1500 eurot kuus.

Sonja põhipalk on 4400 eurot kuus, sellele lisanduvad ületunnid seoses valvetega, mida on kokku 46 tundi kuus. Koos ületundidega on keskmine palk 7400 eurot kuus, vahendab Duunitori.

Laenude teenindamise peale kulub ligi 1700 eurot kuus, lisaks maksud, peale mida jääb palgast kätte 2000 eurot. Kui lisada veel püsikulud nagu telefon, internet, elekter ning auto ja koera kulud, jääb järgi 1500 eurot kuus.

Toidu peale kulub kuus poest ostes ligi 450 eurot pluss töökoha sööklas 120 eurot. Ehk kokku ligi 600 eurot kuus.

Lisaks kulub raha hobide peale nagu sport ja reisimine. Raha kulub ka auto hoolduse peale. Lisaks ostis naine teise korteri, kuna käib seoses tööga Lõuna-Soomes. Veel on mõelnud maja või suvila ostu peale.

Lääkäri Sonja Aukee tienaa 7400 e/kk kuukaudessa – pakollisten menojen jälkeen käteen jää vain 1500 euroa

Mihin menet, palkka? -juttusarjassa tavalliset suomalaiset kertovat tuloistaan ja menoistaan. Jyväskyläläinen elämyksiin panostava radiologi Sonja Aukee kertoo, mihin lääkärin palkka hupenee. Jyväskyläläinen Sonja Aukee erikoistuu radiologiksi Keski-Suomen keskussairaalassa. Hän asuu kahdestaan koiran kanssa rivitaloasunnossa, noin vartin työmatkan päässä sairaalasta. Aukeen työehtosopimuksen mukainen peruspalkka on 4 400 euroa kuukaudessa, missä on mukana kolmen vuoden kokemuslisät.

Kommentaarid
(Külastatud 1,549 korda, 2 külastust täna)