Salastatud siseinfo: ISIS-e naised tahetakse Soome tuua juba SEL nädalal

Soome Yle on tutvunud sisedokumentidega, mille järgi tahetakse ISIS-e naised Süüriast ära tuua juba käesoleval nädalal. Naised on kavas tuua Iraagi Erbili kaudu korraga ühe lennuga.

Lend Iraagist Helsingisse on kavandatud 50. nädalaks ehk käesolevaks nädalaks. Välisministeeriumi töögrupp on tegelenud soome naiste ja laste äratoomisega alates 15. novembrist. Plaani järgi tuuakse ära kõik need, kes seda soovivad.

Dokumentide järgi on eesmärk tuua ära kõik soome naised ja lapsed, selleks ollakse valmis plaani muudatusi tegema. Operatsiooni ajagraafik sõltub sellest, kuidas kohapeal asjad korda saadakse. Operatsiooni viib läbi välisministeerium ja see lõppeb naiste ja laste tagasi toomisega. Edasi antakse naised ja lapsed üle politseile.

Töögruppi juhib välisministeeriumi esindaja ja töögrupis on veel välisministeeriumi, siseministeeriumi, sotsiaal- ja terviseministeeriumi ning kaitseministeeriumi esindajad. Töögrupi poolt juhitud välismaal toimuva operatsiooni nimi on KORPI.

Dokumentides rõhutatakse selle salastatuse vajadust seoses operatsiooni turvalisuse tagamise ja rahvusvahelise ulatusega. Dokumendile on alla kirjutanud politseiameti peadirektor Seppo Kolehmainen.

Kolehmainen on varem väitnud, et pole kursis plaaniga, mille järgi tuuakse ISIS-e naised laagrist koju.

Yle näki asiakirjan al-Hol-operaatiosta: Ulkoministeriö on valmistellut kaikkien halukkaiden palauttamista Syyriasta

Marraskuun puolivälissä käynnistetyn suunnitelman päätavoite oli tuoda suomalaiset Irakin Erbilin kautta Suomeen charter-lennolla tällä viikolla. Ulkoministeriön johdolla luotiin marraskuussa suunnitelma palauttaa Syyrian al-Holin leiriltä kaikki palautukseen suostuvat henkilöt Suomeen. Heidät oli ensisijaisesti tarkoitus tuoda yhdellä charterlennolla Irakin Erbilin kautta Helsinki-Vantaan lentokentälle. Alustavan, ulkoministeriön asettaman aikataulutavoitteen mukaan lento oli tarkoitus järjestää viikolla 50 eli kuluvalla viikolla.

Kommentaarid
(Külastatud 682 korda, 1 külastust täna)