Rootsi Demokraatide toetus kerkis rekordkõrgele

Rootsi konservatiivse Rootsi Demokraatide erakonna toetus kerkis viimase küsitluse andmetel rekordkõrgele, sotside toetus kukkus rekordmadalale.

Statistikakeskuse SCB avalikustatud andmetel toetab Rootsi Demokraate 22,6 protsenti rootslastest. Eelmise küsitluse ajal maikuus oli toetus 17,1 protsenti.

Rootsi kõige populaarsem erakond on jätkuvalt sotsiaaldemokraadid, aga nende toetus on kukkunud ajalooliselt madalaima taseme, 26,3 protsendini. Toetus on 1,3 protsendipunkti võrra madalam kui maikuus.

Moderaatide toetus on 18,3 protsenti ja kristlike demokraatide toetus 6,6 protsenti.

Partisympatiundersökningen november 2019

En tabell med resultat från undersökningarna som genomförts under nuvarande och föregående mandatperiod finns i SCB:s statistikdatabas. Nedan beskrivs förändringarna för samtliga partier jämfört med undersökningen i maj 2019 samt med riksdagsvalet i september 2018. Dessutom beskrivs väljarflöden mellan partierna, i procent av väljarkåren. Vi redovisar endast förändringar i väljarflöden som är statistiskt säkerställda.

Kommentaarid
(Külastatud 116 korda, 1 külastust täna)