Poolat võidakse sundida Euroopa Liidust lahkuma

Poola ülemkohus hoiatab, et riigi kohtureformi tulemusel võidakse Poolat sundida Euroopa Liidust lahkuma.

Kohtureform annab võimaluse kohtunike tagandamiseks, kui nad pole nõus valitsuse poliitikaga. Kohtunike arvates on see vastuolus Euroopa Liidu õigusega, vahendab BBC.

Poola on juba kaevatud seoses kohtureformiga Euroopa kohtusse. Poola valitsuse ettepaneku kohaselt võib kohtunikke karistada sekkumise eest poliitikasse. Kohtunikke, kes kahtlevad valitsuse poliitikas võidakse karistada või tagandada.

Poland may have to leave EU, Supreme Court warns

Poland could have to leave the EU over its judicial reform proposals, the country’s Supreme Court has warned. The proposals would allow judges to be dismissed if they questioned the government’s judicial reforms. Judges say the proposals threaten the primacy of EU law and could be an attempt to gag the judiciary.

Kommentaarid
(Külastatud 1,014 korda, 1 külastust täna)