Paha uudis taimetoitlastele: taimed tunnevad samuti valu

Paljud inimesed söövad taimetoitu, kuna loomse toidu puhul on tekitatud loomadele valu ja kannatusi. Nüüd aga selgub värskest uuringust, et taimed tunnevad samuti valu ja kannatavad.

Teadlased leidsid, et taimed saadavad välja ultraheli „karjatusi”, kui neid lõigata või neid ei kasteta piisavalt. Teadlased kuulasid tubaka ja tomati taimi 10 sentimeetri kauguselt. Nad lõikusid taimi ja hoidsid neid päevi kastmata. Teadlased tuvastasid, et taimed saatsid hädaolukorras 35 stressisignaali tunni aja jooksul. Tavapärane signaalide hulk on üks tunni aja jooksul, vahendab Live Science.

Tel Avivi ülikooli teadlased tegid kindlaks, et taimed tunnevad samuti valu ja saadavad välja stressisignaale. Taimede signaalid olid vahemikud 20-140 kilohertsi.

Teadlaste avastus lükkab ümber müüdi, et taimed on „vaiksed”, nagu seni arvatud. Nüüd tahavad teadlased asja edasi uurida ning selgitada välja, kas ja kuidas saab taimede „hääli” kasutada näiteks põllumajanduses probleemide tuvastamiseks. Möödunud aastal leiti ühes teises uuringus, et taimed tunnevad valu isegi siis, kui neid puudutada.

Plants ‘Scream’ in the Face of Stress

In times of intense stress, people sometimes let out their angst with a squeal ⁠- and a new study suggests that plants might do the same. Unlike human screams, however, plant sounds are too high-frequency for us to hear them, according to the research, which was posted Dec. 2 on the database.

Kommentaarid
(Külastatud 1,356 korda, 2 külastust täna)