Ootamatu pööre: Soomet juhivad alla 35-aastased noored naised

Soomes on toimunud ootamatu pööre, kus riiki on asunud juhtima alla 35-aastased noored naised. Võim läks noorte naiste kätte peale valimisi peaaegu üleöö.

Nüüd on uus peaminister 34-aastane Sanna Marin, kes on läbi aegade noorim Soome peaminister. Rahandusministriks on tõusmas 32-aastane keskerakonna juht Katri Kulmuni. Kolmandat valitsuserakonda, vasakparteid juhib 32-aastane Li Andersson (haridusminister) ning neljandat valitsuserakonda, roheliste parteid juhib 34-aastane Maria Ohisalo (siseminister).

Viienda valitsuserakonna rootsi erakonna juht on samuti naine, 55-aastane Anna-Maja Henriksson (justiitsminister). Mehed juhivad Soomes ainult opositsioonierakondi, koonderakonda ja põlissoomlaste erakonda.

Kommentaarid
(Külastatud 391 korda, 1 külastust täna)