Oma soomlannast endise kallima jõhkralt tapnud iraagi mees sai eluaegse vanglakaristuse

Iraagi mees Alaa Kadhim Mahdi Albu-Salih sai eluaegse vanglakaristuse Poris toime pandud mõrva eest. Lisaks peab ta maksma ohvri sugulastele kümneid tuhandeid eurosid hüvitist.

Kohus mõistis mehe süüdi juba juunikuus, aga ta saadeti veel kohtupsühhiaatrilisse kontrolli. Kohus tunnistas pärast seda mehe süüdivaks. Otsus pole veel jõustunud, vahendab Yle.

Mees end süüdi ei tunnistanud ja väitis, et naise tappis üks korteris olnud kõrvaline isik. Keskealine naine leiti Pori Itäpuistostos tapetuna aasta tagasi septembrikuus. Naine oli tapetud eriti julmal viisil.

Süüdimõistetu on 1990. aastal sündinud iraagi mees, kes oli ohvriga sõbrustanud. Teo toimepanemise ajal oli aga sõprus lõppemas ning teo motiiviks arvatakse olevat suhte lõppemisega seotud tüli.

Mees hakkas naist tema korteris peksma pärast seda, kui naine oli andnud teada oma soovist suhe lõpetada ja kihlus katkestada. Teo julmust näitab see, et naine oli mehest füüsiliselt nõrgem ja kaitsetu.

Varem avaldatud info kohaselt oli mees lõiganud naisel pea otsast ja süüdanud voodi põlema. Naine oli teo hetkel 54-aastane.

Ex-poikaystävä tuomittiin elinkautiseen Porin julmasta murhasta

Mielentilatutkimuksen mukaan irakilaismies oli tekohetkellä viime vuoden syksyllä syyntakeinen eli täydessä ymmärryksessä. Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut irakilaisen Alaa Kadhim Mahdi Albu-Salihin elinkautiseen vankeuteen Porin Itäpuiston murhasta. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan kymmeniä tuhansia euroja korvauksia muun muassa uhrin sukulaisille. Käräjäoikeus totesi miehen syylliseksi jo kesäkuussa antamassaan välituomiossa, mutta määräsi hänet vielä mielentilatutkimukseen.

Kommentaarid
(Külastatud 309 korda, 1 külastust täna)