Neste võttis Soomes kasutusele klaasipesu vedeliku automaadi, seda on juba katsetatud Eestis

Neste Karakallio tanklas Espoos saab nüüd lisaks kütusele omale tankida ka klaasipesu vedelikku. Tegemist on eraldi klaasipesu vedeliku tankuriga, mida kasutatakse mujal Euroopas, aga mis pole veel Soome jõudnud.

Asjaga tegeleb Soome Pissapoika Oy juht Toomas Heikkinen, kes on endine rallikrossi sõitja. Heikkinen tunnistas, et klaasipuhastaja vedeliku kallamine plastkanistrist on tülikas. Lisaks pole see just eriti keskkonnasõbralik lahendus, vahendab MTV.

Klaasipesu vedeliku automaadid on pärit Slovakkiast firmast EcoTank. On ime, et selliseid automaate pole olnud varem Soomes, kus klaasipesu vedelikku kulub rohkem kui Kesk-Euroopas, kus sellised automaadid juba töötavad.

Klaasipesu vedelikku tangitakse nagu kütust, ainult et püstol on väiksem ja vedelik läheb kapoti alla. Nõnda on võimalik vabaneda autos tüütutest kanistritest.

Kommentaarid
(Külastatud 618 korda, 1 külastust täna)