Naisel oli Soomes tükk tegu, et vägivaldsest iraagi mehest lahti saada

Helsingi piirkonnas elanud iraagi abielupaaril on üks laps. Abielu oli naise väitel vägivaldne ja naine oli 9 aastat pidanud kannatama mehe armukadedust ning alandusi.

Naine rääkis, et mees oli teda löönud, kägistanud ja sundinud seksima. Mees oli teda löönud ka lapse nähes. Naise väitel oli mees vägivaldne ka lapse suhtes, vahendab Iltalehti.

Suvel otsustas naine, et aitab, 9 aastat kestnud põrgu peab lõppema. Naine sõitis koos lapsega Iraaki ja tagasi tulles läks turvakodusse, taotles lahutust ning lapse hooldusõigust. Lahutusest oli juttu juba reisi ajal ning mees lubas selle peale naise tagasi tulles ära tappa ja lapse enda juurde võtta.

Kultuurierinevuste tõttu polnud naisel lahutuse taotlemine praktiliselt võimalik, rääkis naine kohtus. Selleks, et lahutust saada, pidi naine Soome naasma. Mees püüdis takistada naisel naasmist, aga naine tuli sellele vaatamata koos lapsega Soome tagasi.

Naine tegi sügisel ka kuriteoteate mehe vägivaldsuse kohta. Naine rääkis, et mees võttis ära tema sotsiaaltoetuse ning võttis naise nimel 10 000 eurot laenu. Mees oli ähvardanud naise tappa ja vägistada ning lapse enda juurde võtta. Info oli jõudnud ka mehe sugulasteni Iraagis ning nood hakkasid survestama naise sugulasi, et naine avalduse tagasi võtaks.

Naine aga ähvardustele ei allunud. Kohtult mehe lähenemiskeeldu taotledes esitas ta WhatsAppi sõnumivahetuse mehega ning pildid, mis olid tehtud peale peksmist.

Naine oli pildistanud oma vigastusi ka varem, aga mees oli mitmel korral lõhkunud telefoni, kui oli seal näinud pilte peksu jälgede kohta. Jäänud olid pildid, mis naine saatis oma õele ja mille õde tagasi saatis.

Mees eitas kohtus igasugust ähvardamist ja vägivalda. Ta väitis, et neil on korras abielu. Ta ütles, et ise lahutust ei poolda, aga kui teine soovib, siis tema vastu pole.

Kohus aga mehe selgitusi uskuma ei jäänud. Kohus määras mehele aastase lähenemiskeelu, mille kinnitas ka Helsingi ringkonnakohus esmaspäevase otsusega.

Perheenäiti joutui kärsimään 9 vuoden perhehelvettiä – pakeni turvakotiin

Yhdeksän vuotta jatkuneesta perhehelvetistä ja miehestään eroon yrittävä nainen joutui pakenemaan turvakotiin suojellakseen itseään ja pientä lastaan. Pääkaupunkiseudulle muuttaneella irakilaispariskunnalla oli yksi yhteinen lapsi. Avioliitto oli ollut vaimon mukaan erittäin alisteinen ja väkivaltainen. Hän oli joutunut kärsimään miehen omistushaluisuudesta ja pahoinpitelyistä pitkään.

Kommentaarid
(Külastatud 1,476 korda, 1 külastust täna)