Miss Universumiks krooniti mustanahaline naine

Miss Universumiks valiti täna 26-aastane Lõuna-Aafrikast pärit mustanahaline naine Zozibini Tunzi. Naine kirjutab sotsiaalmeedias, et ta kasvas üles maailmas, kus tema välimusega naist ilusaks ei peetud.

Missivõistlusest võttis osa 90 naist üle terve maailma. Võistlus toimus USA-s Atlantas. Finaali jõudsid veel Puerto Rico esindaja Madison Anderson ja Mehhiko miss Sofia Aragon.

Kui võitjalt finaalvoorus küsiti, mida peaks tüdrukutele koolis õpetama, siis vastas naine, et juhtimist. Miss Universumi arvates on naised maailmas kõige võimsamad elusolendid ja neile tuleks anda kõik võimalused.

Zozibini on missikonkursil esimene mustanahaline võitja pärast 2011. aastat, mil võitis Leila Lopes. Zozibini võitis augustikuus Miss Lõuna-Aafrika konkursi, vahendab BBC.

Koos missivõiduga kaasneb aastaks tasuta korter New Yorgis ja tasu ligi 100 000 dollarit. Lisaks kaasnevad modellilepingud.

Teine konkureeriv missivõistlus on Miss World, aga see on sattunud kriitika alla, kuna ei luba võistlema emasid. Eelmisel, 2018. aastal võitis Miss Worldi konkursi 24-aastane ukrainlanna Veronika Didusenko, aga talt võeti tiitel ära, kui selgus, et tal on poeg. Pärast seda kaebas ukrainlanna missivõistluse korraldajad kohtusse.

(Külastatud 277 korda, 1 külastust täna)

Kommentaarid

kommentaarid