Loodus on sassis – Soomes on pajudel juba urvad väljas

Soomes on pajudel juba urvad väljas ning metsa all kasvavad kukeseened. Detsember on olnud tavapärasest 4,5 kraadi soojem.

Espoo naine Pirjo jalutas tänasel 26. detsembril Lippajärvi ümbruses ning pilt, mida ta nägi oli kõike muud kui jõuludele omane – pajudel olid urvad väljas. Oli selline tunne, et looduses on juba kevad, vahendab Ilta-Sanomat.

Edela-Soomes elav Leila aga leidis metsa alt lehter-kukeseeni. Neid oli üsna palju ja nägid värsked välja. Neid seeni leiti Soomes ka 2017. aasta jõulude ajal.

Tänavune detsember on olnud Soome lõunaosas tavapärasest 4,5 kraadi soojem. Viimati oli nii soe ilm 2015. aastal, mil veel detsembris mõõdeti üle 11 kraadi sooja.

Luonto meni sekaisin: Pirjo löysi lenkkipolulta pajunkissoja ja Leila Turun metsistä suppilovahveroita – Ilmatieteen laitos: joulukuu ollut 4,5 astetta tavanomaista lämpimämpi

Espoolainen Pirjo ja varsinaissuomalainen Leila yllättyivät joulunpyhinä luonnossa käyskennellessään. Kun espoolainen Pirjo Sanaksenaho kuljeskeli tapaninpäivänä Espoon Lippajärven luonnossa, oli lenkkipolun laidalla vastaan tullut näky kaikkea muuta kuin jouluinen. Naisen yllätykseksi pajunoksasta nimittäin pilkisti pajunkissoja. - Niitä selvästi puski esiin pajunoksista. Näytti siltä, että luonto elää jo kevättä, Sanaksenaho ihmettelee.

Kommentaarid
(Külastatud 429 korda, 1 külastust täna)