KUUM: WADA jättis Venemaa OMidelt ja MMidelt kõrvale NELJAKS aastaks!

Rahvusvaheline dopinguvastane agentuur WADA jättis oma Lausanne’i koosoleku otsusega Venemaa nii olümpialt kui maailmameistrivõistlustelt kõrvale tervelt neljaks aastaks.

WADA põhjendas otsust Venemaa testitulemuste muutmise ja tõendite hävitamisega. Otsus puudutab kõiki alasid, millel on leping WADA-ga. See tähendab ka seda, et Venemaa ei saa sel ajal võistlusi korraldada, edastas TASS.

Keeld tähendab ka seda, et Vene sportlased ei saa oma riiki esindada 2022. aastal Tokio taliolümpial, sama aasta Pekingi suveolümpial ning 2022. aasta jalgpalli-MMI-il Qataris.

Venemaal on olnud probleeme dopinguga juba pikemat aega. Asi läks suure kella külge 2016. aastal, kui professor Richard McLaren avalikustas Vene sportlaste dopingutarvitamised. WADA on püüdnud saada Vene dopinguvastaselt arentuurilt RUSADA andmeid, aga proove on muudetud ja neid on esitatud puudulikult. RUSADA saab otsuse 21 päeva jooksul edasi kaevata. Kui otsusega ei nõustuta, siis lahendab vaidluse rahvusvaheline vahekohus CAS.

Rahvusvaheline olümpiakomitee on otsustanud, et Vene sportlased saavad võistlustel osaleda neutraalse lipu all. 2018. aasta taliolümpiamängudel Pyeongchangis osales neutraalse lipu all kokku 168 Vene sportlast. Keelule vaatamata saab Venemaa osaleda järgmisel aastal jalgpalli EM-il. Üks võistluskohtadest on Peterburi, kus mängib ka Soome rahvusmeeskond Huuhkajat. Venemaa saab osaleda, kuna EMi korraldajat Euroopa jalgpalliföderatsiooni UEFA ei peeta „peakorraldajaks”, vahendab MTV.

Kommentaarid
(Külastatud 296 korda, 1 külastust täna)