KUUM: Espoos rünnati täna veokit, mis vedas Vuosaari sadamast toodud pitseeritud konteinerit

Täna rünnati Espoos veokit, mis vedas Vuosaari sadamast toodud pitseeritud konteinerit. Ründajateks olid relvastatud ja maskides mehed, kes vigastasid transpordifirma Sajotrans autojuhti.

Rünnak toimus ajal, kui ettevõtte Algol juures hakati veoki konteinerit avama. Röövlid olid huvitatud autos olnud kaubast, vahendab Helsingin Sanomat.

Rünnaku objektiks oli välismaalt toodud pitseeritud merekonteiner. See toodi Vuosaari sadamast. Politsei pole seni rünnaku motiivi kommenteerinud. Seda, mis oli konteineris pole avalikustatud. Vigastada saanud autojuht viidi pärast rünnakut haiglasse. Tema olukord pole kriitiline.

Politsei teeb asja uurimisel koostööd tolli ja piirivalvega. Kahtlusaluseid on viis ja nad on kõik mehed. Neid märgati lähedal asuvas tanklas. Politsei vahistas hiljem Helsingi sadamas isikuid, aga nende täpset arvu pole avaldatud. Politsei teatas, et kontrolliti sadamas olnud laeva kajuteid.

Politsei teatas, et otsib ühtlasi musta värvi 2010. aasta Volkswagen Passatit välismaa numbrimärgiga ZX28953. Sama numbrimärgiga Passat on Taani registris, aga selle aasta on 2005.

Espoon iskun kohteeksi joutunut kuorma-auto kuljetti sinetöityä merikonttia Vuosaaren satamasta

Espoon Karamalmilla maanantaina tapahtuneesta hyökkäyksestä epäillyt aseistautuneet ja naamioituneet miehet pahoinpitelivät Sajotrans-nimisen kuljetusyrityksen kuljettajan. Asian vahvistaa HS:lle yrittäjä Juha Kokko. Kokko kertoo hyökkäyksen tapahtuneen, kun Sajotransin auto oli purkamassa lastiaan teollisuusyritys Algolin lastauslaiturilla. Kokko epäilee, että epäillyt ryöstäjät olivat kiinnostuneita auton lastista. “Sellaisen käsityksen sain.” Auton kyydissä oli hyökkäyshetkellä ulkomailta tullut sinetöity merikontti.

Kommentaarid
(Külastatud 5,503 korda, 1 külastust täna)