Kurdi allikad: soomlastest ISIS-e lapsed on antud üle Soome esindajatele

Kurdistani võimude allikate väitel on kaks ISIS-e last antud üle Soome esindajatele. Lapsed on viidud Süüriast üle piiri Iraagi poolele ja Kurdi võimud vastutasid laste toimetamise eest Iraagi linna Erbilisse.

Kurdi ametnikud ei tea, mis lastest pärast sai, kui nad Soome esindajatele üle anti. Teadaolevalt anti lapsed üle Soome välisministeeriumi eriesindajale, vahendab Ilta-Sanomat.

Lapsed toodi ISIS-e laagrist ära teisipäeval. Esmaspäeval otsustas Soome valitsus, et lapsed püütakse Süüriast ära tuua. Laagris on ligi 10 soome naist ja ligi 30 last.

Kurdilähteet IS:lle: ISIS-lapset on luovutettu Suomen viranomaisille

Suomen viranomaiset ovat ottaneet vastaan kaksi lasta. Kurdistanin korkean tason turvallisuuslähteet ovat vahvistaneet Ilta-Sanomille, että kaksi ISIS-lasta on luovutettu Suomen viranomaisten haltuun. Lapset on kuljetettu Syyrian rajan ylitse Irakin puolelle, ja Kurdistanin viranomaiset vastasivat lasten turvallisesta kuljettamisesta Syyrian rajalta Irakissa sijaitsevaan Erbiliin. Kurdiviranomaiset eivät tiedä, mitä lapsille on tapahtunut sen jälkeen, kun Suomi on ottanut heidät vastaan.

Kommentaarid
(Külastatud 135 korda, 1 külastust täna)