Jaapanis poodi üles hiinlane, kes oli tapnud röövi käigus perekonna

Jaapanis poodi pärast 16 vangla-aastat üles surmamõistetud hiinlane, kes oli tapnud röövi käigus 4-liikmelise perekonna. 40-aastane Wei Wei mõisteti surma, kuna oli hukanud ühe riidekaupmehe perekonna.

Pärast pere tapmist olid surnukehad visatud merre. Röövi kaasosalised said karistada Hiinas – üks poodi üles ja teine pandi eluks ajaks vangi. Jaapanis on surmanuhtlus jätkuvalt jõus vaatamata kriitikale, vahendab Daily Mail.

Wei oli koos kaasosalistega röövinud ja tapnud rõivapoe omaniku, tema naise ning 8- ja 11-aastased lapsed. Juhtum oli Jaapanis Fukokas.

Jaapan ja USA on arenenud riikidest ainsad, kus on jätkuvalt kasutusel surmanuhtlus. Valdav enamus jaapanlastest pooldab surmanuhtluse jätkumist. Praegu ootab Jaapanis karistuse täideviimist 116 surmamõistetut. Hukkamised on salajased ja sellest antakse teada vahetult hukkamispäeva hommikul. Alates 2007. aastast avalikustab Jaapan hukatute nimed. Aastas puuakse üles 15 inimest.

Japan executes Chinese man who killed a family of four

Wei Wei, 40, was convicted of killing a clothing store owner and his family He and two Chinese accomplices dumped the weighted bodies in the ocean His accomplices were tried in China where one was hanged and another jailed Japan has maintained the death penalty despite growing international criticism Japan executed its first foreigner in 10 years on Thursday, a Chinese man convicted in the 2003 murder and robbery of a family of four.

 

Kommentaarid
(Külastatud 603 korda, 1 külastust täna)