ISIS-e naised: Kurdi võimud kutsusid soomlased kokku ja võtsid orvud kaasa

Süürias ISIS-e laagris olevad soome naised rääkisid, et Kurdi ametivõimud kutsusid nad kokku ja võtsid orvud kaasa. Sellest eelnevalt orbude eest hoolitsenud naistele ei räägitud.

Süürias Al-Holis asuvas ISIS-e laagris olevad soome naised rääkisid, et teisipäeval viidi orvud laagrist ära. Kurdi võimud olid enne seda esmaspäeval kogunud kõik soomlased kokku ja neid oli pildistatud. Lisaks võeti neilt sõrmejäljed, vahendab Yle.

Järgmisel päeval kutsuti naised taas laagri värava juurde. Siis võeti kaks orvuks jäänud last kaasa. Nende eest hoolitsenud soome naised ei teadnud enne seda, et lapsed kaasa võetakse.

Soome ametivõimud enne seda naistega ühendust ei võtnud. Nüüd on naised teadmatuses, mis edasi saab. Välisminister Pekka Haavisto ütles, et Soome ametivõimud on käivitanud tagasitoomise operatsiooni, aga lapsed pole veel Soome ametnike valduses.

Teadaolevalt hukkus orvuks jäänud laste ema paar aastat tagasi. Lastest vanem on täiesti orb, tema mõlemad soome vanemad on hukkunud. Nooremal lapsel on teine isa, kelle saatuse kohta puudub täpsem info. Mõningatel andmetel on isa surnud, aga kinnitamata andmetel on isa vangis Süürias Kurdi territooriumil.

Myös Isis-leirin naiset Ylelle: Kurdiviranomaiset kutsuivat al-Holin suomalaiset kokoon ja hakivat orpolapset

Kurdit ovat tiettävästi siirtämässä lapsia Suomen viranomaisten haltuun. Yle on saanut vahvistuksen tiedolle, että kurdiviranomaiset ovat hakeneet suomalaiset orpolapset al-Holin leiriltä Syyriasta. Torstaiaamuna Yle sai kolmelta al-Holin leirillä olevalta suomalaisnaiselta vahvistuksen, että orpolapset on haettu tiistaina leiristä pois. Naisten tekstiviestikertomukset tukevat tietoja, jotka Yle sai jo keskiviikkoiltana eräältä Suomessa asuvalta al-Holin leiriläisen omaiselta.

Kommentaarid
(Külastatud 383 korda, 1 külastust täna)