Hoidke silmad lahti: inglise keelt kõnelevad autovargad tegutsevad Helsingis ja Vantaal, auto saadi kätte Tallinnas

Helsingi politsei andis teada, et uurib kolme Helsingis ja Vantaal novembrikuus toime pandud autovargust. Tegemist oli autodega, mida müüsid eraisikud ja vargad leidsid need üles müügilehekülgedelt.

Esimese juhtumi puhul oli välismaalt pärit ja inglise keelt kõnelenud mees võtnud ühendust auto müüjaga. Ostja oli tahtnud autot proovida ja saabus kohale koos teise välismaalase, samuti inglise keelt rääkinud mehega.

Müügis olnud autod olid politsei info kohaselt sedavõrd uued, et töötasid transponder-võtmega. See tähendab, et auto võtme sees on kiip, mis takistab auto käivitamist kopeeritud võtmega. Kui ärandamisvastane seade ei saa võtmelt tagasi õiget koodi, siis auto ei käivitu.

Politsei info kohaselt olid auto „ostjad” küsinud näha mõlemat võtit. Mingil hetkel vahetasid kahtlusalused mehed auto võtmed ära nii, et müüjale jäi „tühi” võti, mis ei töötanud. Hiljem märkas müüja, et tema auto on parklast kadunud.

Kaks ülejäänud vargust pandi toime samal moel. Kolmest autost üks on kadunud. Üks autodest ja kahtlusalustest varastest saadi kätte Tallinnas. Eeluurimine on politseil lõpusirgel. Üks kahtlusalune on vahi all ja kohtus peaks toimuma jaanuaris. Kaks ülejäänud kahtlusalust on vahistatud tagaselja ja nad on üle Euroopa tagaotsitavad.

Politsei hoiatab inimesi veebikuulutuste abil autode müümise eest. On võimalik, et sarnast tegutsemisviisi kasutatakse ka edaspidi. Inimestel soovitatakse hoida autode müümisel silmad lahti ja olla võtmetega ettevaatlik.

Kommentaarid
(Külastatud 1,003 korda, 1 külastust täna)