Helsingi linnapea: narkoäri ajavad linnas kerjused

Helsingi linnapea Jan Vapaavuori kirjutab blogis, et narkoäri ajavad linnas Itäkeskuse kerjused. Nad on narkot pakkunud isegi lastele ja noorukitele.

Vapaavuori kirjutab, et linn võtab kasutusele meetmed Itäkeskuses Stoa kultuurikeskuse juures toimuva narkoäri tõkestamiseks. Narkoäriga tegelevad Itäkeskuses põhiliselt mustlase päritolu kerjused. Narkoäri käib seal päise päeva ajal täiesti avalikult.

Linnapea on kurtsis ka sellega, et vahetult narkoäri koha kõrval asuvad lasteaed ja noortekeskus. Narkot on pakutud ka lastele ja noortele. Itäkeskuse Stoa pole Vapaavuori väitel Helsingis ainus probleemne piirkond.

Ratkaisuja Stoan alueen akuuttiin turvallisuusongelmaan – Jan Vapaavuori

Sain pari viikkoa sitten sähköpostia eräältä kaupungin työntekijältä. Viestissä kuvattiin varsin dramaattisesti Stoan aukiolle pesiytynyttä erityisesti ns. romanikerjäläisten pyörittämää huumekauppaa. Vasta remontoitu aukio on tärvätty monella tapaa ja huumekauppa on päivittäistä ja avointa. On selvää, että kaupungin pormestarina olen hyvin tietoinen kaupunkiimme pesiytyneistä lieveilmiöistä. Kaupungissa ääripäät ovat läsnä päivittäin, niin hyvässä kuin pahassa.

Kommentaarid
(Külastatud 777 korda, 1 külastust täna)